4 Enkle tips for å spare strøm

Strømsparetips som er gratis er best. Hvis det er gratis er det mye gøyere å spare penger.  Her er noen enkle strømsparetips som ikke koster noe!

 

  1. TV-en trenger ikke å stå på når du ikke bruker den

Det er alltid godt å ligge på sofaen å se en god serie eller film, men når TV-en står i standby-modus og venter på å bli brukt så går det faktisk unødvendig mye strøm. Visst du trekker ut kontakten sparer du både strøm og penger!

 

  1. Lufting av kjøleskapet på begrenses

Her vil nok mange kjenne seg igjen. Det er lenge til middag, magen spør om noe godt. De fleste vet hva de skal ha, åpner kjøleskapet og henter det ut.  De andre lufter kjøleskapet som regel flere ganger før de vet hva de vil ha. Ta et bilde av det som er i kjøleskapet og du unngår at kjøleskapet konstant jobber for å holde temperaturen lav.

  1. Visst det er varmt ute, senk temperaturen inne

Dette er veldig enkelt å gjøre om sommeren eller i andre varme perioder. Vi har kanskje ikke så mange av disse periodene i Norge, men når de dukker opp er det bare å vende snuten mot apparatene som varmer opp boligen din. I Norge er det kanskje ikke så mange av disse periodene, men når det skjer så er det bare å sette ned temperaturen på varme-apparatene i boligen din. En elektriker verdal har vel sikkert sagt det til deg også, men visst du senker innetemperaturen med bare 1 grad så reduserer du forbruket med 5%.

  1. Ikke fyr for kråkene  

Spesielt om vinteren gjelder dette.  Det er i blant lurt å få inn frisk luft selv om du fyrer og varmer for å ha en bra innetemperatur.  Ta et «luftesjau» istedenfor å ha et vindu åpent på gløtt hele dagen.  Åpen vinduet i 5-10 minutter –og lukk igjen. I likhet med kjøleskapet så trenger ikke ovnen å jobbe hardt over lengre tid for å holde temperaturen på rett nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *